schoudercom
Digitale ontwikkelingen

Digitale ontwikkelingen

05-12-2016
De Vosseschans heeft dit schooljaar flink ge´nvesteerd in digitale vooruitgang.
Met de aanschaf van nieuwe touchscreens en bijbehorende software wordt weer een nieuwe stap gezet die ons onderwijs beter en leuker maakt!
De Vosseschans werkt al jaren met digitale middelen ter ondersteuning van het onderwijs.
Pc's, laptops, Ipads en andere tablets worden dagelijks ingezet zodat kinderen ook op deze manier de leerstof kunnen verwerken en/of oefenen.
Daarnaast werden ook al ruim 10 jaar de digitale borden ingezet ter ondersteuning voor de leerkracht, maar ook steeds vaker door de kinderen.
Voor de groepen 3 t/m 8 zijn touchscreens aangeschaft, grote beeldschermen met vele mogelijkheden ter ondersteuning van de lessen.
Voor de groepen 1 en 1/2 zijn zgn. all in one touchpc's aangeschaft, in de volksmond inmiddels een supertablet genoemd. Dit zijn grote tablets waar meerdere kinderen tegelijk op kunnen werken en die uitetmate geschikt zijn om in kleine groepen te gebruiken.
Daarbij worden alle collega's geschoold in het gebruik van deze middelen en bijbehorende software. De software biedt namelijk veel mogelijkheden. Het maakt de les niet alleen aantrekkelijker, maar biedt ook mogelijkheden om interactief aan de slag te gaan. Kinderen worden betrokken, kunnen zelf op het bord aan de slag of maken contact via een tablet.

Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen en vraag uw kind naar hun ervaringen!