schoudercom
Voor kinderen die meer aankunnen, breed ge´nteresseerd zijn en de uitdaging aan willen
gaan hebben wij een plusklas, De Kangoeroes.

De Kangoeroes komen iedere woensdag bij elkaar.
Met kinderen uit groep 6, 7 en 8, werken we aan verschillende activiteiten.

We filosoferen en debatteren met elkaar, werken aan verschillende projecten zoals, gebouwen, genealogie, muziek, China en kunst. Breken onze hersenen over wiskundige en taalkundige raadsels en experimenteren met natuurkundige vraagstukken.

De Denktank is een favoriet onderdeel van de ochtend. Met de groepjesmaker maken we groepjes waarbij het altijd een verrassing is met wie je samen moet werken. Samen werk je aan een uitdagende opdracht. Bedenk 4 oplossingen voor een milieuprobleem in je woonplaats, verzin 15 nieuwe ijssoorten, ontwerp een fiets speciaal voor ouderen, .... De opdracht wordt dan gepresenteerd en er kunnen sterren verdiend worden.

Ook besteden we veel aandacht aan het leren leren. Wat doe je als het echt lastig wordt, weet je de juiste strategie te bepalen, welke hulpmiddelen zijn er.

Naast al deze activiteiten werken de kinderen ook nog aan eigen projecten en activiteiten. Animatiefilm maken, Lego Mindstorm, piano leren spelen, film maken en monteren, wat is chloor, hoe wordt patat gemaakt, .....

Hier vindt u het beleid rond begaafdheid op De Vosseschans