schoudercom
De Vosseschans heeft een pluszorgklas. In deze groep zitten kinderen die in principe op een "normale" basisschool kunnen functioneren mits zij behoorlijk wat extra aandacht krijgen op het cognitieve gebied (taal, lezen, spelling en rekenen). Op deze manier blijven de kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving en is verwijzing naar speciaal onderwijs niet nodig.

Naast het werken aan de cognitieve vaardigheden zijn de kinderen ook bezig met het ontwikkelen van hun eigen talenten en krijgen ze ruimte om (projectmatig) met allerlei andere zaken bezig te zijn.
Zo wordt er geregeld gekookt, maken kinderen projecten over onderwerpen die zij interessant vinden of krijgen ze workshops aangeboden.

Donderdagochtend, 20 april, ging de Pluszorgklas op de fiets naar het  Moes & Tuin aan de Oostkanaalweg.
Wij kregen een rondleiding waarin van alles werd uitgelegd aan de kinderen hoe de plantjes worden opgekweekt.
Na deze rondleiding volgde de binnen moestuin: daar vertelde Remon over de bijen en de natuurlijke manier waarop ongedierte in de moestuinplantjes wordt bestrijd. We keken naar de verschillende soorten groenten en kruiden die in de tuintjes stonden. Sylvia gaf de kinderen een mini workshop graspoppetjes maken. In de (pluk)moestuin mochten alle kinderen wat radijsjes oogsten. Verwend met limonade en paaseitjes, een graspoppetje in een zelfbeschilderd potje vertrokken we weer richting school. Het was een zeer leerzame ochtend bij Moes & Tuin; zeker de moeite waard voor iedereen om dit bedrijf eens te bezoeken!
Heel hartelijk dank Remon en Sylvia van Moes & Tuin dat wij jullie bedrijf mochten bezoeken.

Klik hier voor foto's

Programmeren met een Blue Bot, een kleine robot die je zelf kunt programmeren. Lukt het om de robot te laten doen wat jij wilt?
Logisch denken en stap voor stap kunnen werken is hierbij van groot belang. Daarnaast moeten de kinderen overlegen en samenwerken.
Klik hier voor foto's