schoudercom

De Joey's

Junior plusklas

Dit schooljaar zijn ook de Joey's weer van start gegaan. In deze eerste periode van het schooljaar zijn we gestart met het maken van projecten. Stapsgewijs hebben de Joey's geleerd hoe je een presentatie over een onderwerp kunt maken. Hierbij maakten ze gebruik van hulpmiddelen zoals een mindmap en woordenwolk. Hier zijn mooie en leerzame presentaties uit voortgekomen. De kritische  commentaren op de presentaties zijn omgezet naar bruikbare tips. Ook zijn we gestart met  nadenken over verschillende  onderwerpen. Zo hebben we bijvoorbeeld gefilosofeerd over wanneer je "anders" bent of  wat een geheim met je nieuwsgierigheid doet. De laatste les voor de vakantie hebben we weer pittige puzzels opgelost en creatieve bouwwerken gemaakt. Na de vakantie gaan we nieuwe onderwerpen bedenken waarmee  we weer leerzame en interessante  kunnen maken!
 
Alvast een prettige herfstvakantie!
 
Meester Ruud en meester Sybke
Sinds enkele weken heeft De Vosseschans ook een plusklas voor kinderen uit groep 3 en 4 die meer uitdaging nodig hebben.
Iedere vrijdagochtend besteden zij, onder begeleiding van meester Sybke, tijd aan uitdagende opdrachten.
Op het moment zijn o.a. ze volop bezig met programmeren. Ze leren op verschillende manieren hoe je kunt programmeren en waarvoor het gebruitk wordt. Met onze nieuwe Blue Bots (programmeerbare robotjes) kunnen ze al hele parcouren afleggen. Ook hebben ze kortgelden de werking van een computer achterhaald. Een echte computer werd volledig uitelkaar gehaald en vervolgens werd bekeken wat waarvoor dient.....dus als uw computerproblemen heeft....
Daarbij leren ze nu ook hoe ze een werkstuk kunnen maken over een zelfgekozen onderwerp.....en dat is pas echt een uitdaging!